Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συκαλάκι γλυκό!

Υλικά

30 κομμάτια σύκα 
1 κιλό ζάχαρη 
1 ποτήρι νερό 
λίγα αμύγδαλα 
μερικά καρφάκια γαρύφαλλα
1 βανίλια 
λίγο ξινό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σύκα με ένα κοφτερό  μαχαιράκι και τα ρίχνομαι σε μια λεκανίτσα με νερό. Κατόπιν τα ζεματίζουμε τρεις φορές και μετά τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να στραγγίσουν. Το πρωί με μια βελόνα τα τρυπάμε και τα στύβουμε ελαφρά. Κατόπιν τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια, το ξινό και τα καρφάκια γαρίφαλου και τα αφήνουμε να δέσουν. Λίγο πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα. Για να δούμε αν έχει γίνει δοκιμάζουμε το σιρόπι στο νύχι, αν στέκεται και δεν τρέχει τότε έχει γίνει.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου