Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Χαλβάς σιμιγδαλένιος!

Υλικά:

1 κούπα λάδι 
2 κούπες σιμιγδάλι
2.5-3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
λίγες σταφίδες
λίγα καρύδια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό και λιώνουμε μέσα σ' αυτό τη ζάχαρη. Προσθέτουμε  το ξύσμα πορτοκαλιού, αφού βράσουν όλα μαζί 2-3 λεπτά, το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι το ξανθό χρώμα (αν το θέλετε πιο σκούρο το αφήνετε περισσότερη ώρα). Μέσα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη, που είχαμε βράσει προηγουμένως, ανακατεύοντας συνεχώς, με πολύ προσοχή να μην καούμε γιατί το σιμιγδάλι πετάει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις σταφίδες και τα καρύδια και μόλις πήξει αρκετά το κατεβάζουμε και το βάζουμε σε φόρμα του κέικ ή σε ένα ταψάκι/πυρέξ ή σε ατομικά μπολάκια. Τέλος, αφού το ξεφορμάρετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη κανέλα και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου